Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Homenatge a Pau Casals

Concerts, Culturals

  • Homenatge a Pau Casals

Ciutat: Terrassa

Lloc: Sala d'Actes d'Amics de les Arts

De dissabte 25 de març 2023, 20:30 h a 21:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Sveta Trushka és una violoncel·lista reconeguda internacionalment. Ofereix recitals amb un programa variat de grans obres mestres del... Llegir més

Sveta Trushka és una violoncel·lista reconeguda internacionalment. Ofereix recitals amb un programa variat de grans obres mestres del passat, que poden gaudir tant els músics professionals com el públic menys entès. Les seves vetllades causen impacte en el públic pel fort component emotiu de la música clàssic-romàntica que toca.

"Bach, Sonata n1 en Sol Menor" / "Enric Casals (germà de Pau Casals), Suite per violoncelo" / "Pau Casals, Peces per violoncel" / “Pau Casals, El Cant Dels Ocells”

Alberto Reguera, violí

"...un so bell i profund, una interpretació molt expressiva i emotiva..." - Marçal Cervera - "... jove violinista dotat d´un magnífic talent musical i amb una sensibilitat expressiva poc freqüent." -  Gonçal Comellas Nascut a León, és professor de violí per oposició del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Obté el títol superior de violí al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, sent becat en tots els seus cursos, sota la tutela del mestre Gonçal Comellas. Desenvolupa una intensa activitat concertística en l'àmbit de la música de cambra, tocant a diversos  auditoris del territori nacional, Alemanya, França, Rússia o Itàlia, obtenint èxits de crítica i públic. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional d'Espanya, Catalunya Ràdio, Rússia TV, Temps Records, Solfa Recordings. Destaca la seva col·laboració amb el pianista i compositor Carles Cases, amb qui ha participat com a violí i viola solista a l'enregistrament dels seus últims CDs: "Carles Casas diu Llach" , Espirituals, Minimal i Araguaia (premi Enderrock 2015 en millor disc de música clàssica , i premi al millor disc de música contemporània per la crítica). És membre fundador del Friedrich Piano Trio, així com de l'Orquestra Unesco Barcelona sota la direcció de Gonçal Comellas, i amb qui debuta com a solista al Festival de Santes Creus (2016). Actuacions com a solista al costat de l'Orquestra del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, Nobilis Ensemble (Rússia), Orquestra Unesco Barcelona, Orquestra de Cambra del Cadí, OGB, Carles Cases Ensembre, Orquestra de Joventuts Musicals de Lleó, Orquestra de Cambra de Vic. Juntament amb Carles Cases i Sveta Trushka, formen el “Carles Cases Trio”, acumulant nombroses actuacions, i recentment convidats al “Kyoto International Music Festival”, a partir del qual realitzaran una gira de concerts pel Japó el 2022.

Sveta Trushka, violoncel

Llicenciada en violoncel pel Conservatori Superior de música de Kazan amb el professor Hairutdinov. Posteriorment és triada com a deixeble pel gran mestre Danil Shafran, amb qui estudiarà durant 5 anys. Alhora, desenvolupa una gran activitat concertística per tot Europa actuant en prestigiosos festivals de música com els de Tolyati, Iekaterinburg, Londres, París i Viena.

Guanyadora de primers premis nacionals i internacionals com el “All-Russian Cello Competition” (Rússia), “Liezen International Cello Competition” (Àustria), “Lasmo Staffa Award”, “Bromley Festival Contest” (Regne Unit), el “Lille International Cello Competition" (França), premi "El Primer Palau" (Barcelona). El 1996 es trasllada a Londres on obté un Màster al Trinity College of Music sota la

direcció de la reconeguda violoncel·lista Karine Georgian. Posteriorment formalitza els seus estudis a l'Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid, becada per la Fundació Isaac Albéniz i l'AECI, on treballa amb els professors Frans Helmerson i Natalia Schakovskaya. Realitza enregistraments per als segells discogràfics Sony, RTV Russa, RTVE, BBC 3, RNE i RAI 1. Sveta ha rebut valuosos consells d'il·lustres intèrprets com M. Rostropovich, B. Greenhouse, B. Pergamentchikow, Y. Menuhin, N. Gutman, A. Noras o R. Filippini i ha treballat sota la direcció de reconeguts directors d'orquestra, com ara Lorin Maazel, Víctor Pablo Pérez, Leopoldo Hager, Aldo Cecato, García Asensio, Zubin Mehta o James Judd. Ha actuat com a solista amb formacions com l'Orquestra Filharmònica Nacional de Romania, l'Orquestra Estatal Russa, l'Orquestra Filharmònica de Kazan, l'Orquestra de la Societat de Concerts de Barcelona, l'Orquestra del Festival de Bromley,

l'Orquestra Simfònica del Vallès, la Barcelona Sinfonieta i l'Orquestra Filharmònica Estatal de Rivne, entre d'altres. Recentment destaca la seva intensa col·laboració amb el compositor Carles Cases,

formant - juntament amb el violinista Alberto Reguera - el “Carles Cases Trio”, així com el nucli del “Carles Cases Strings Band”