Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

IMPROVISACIÓ A L’ORGUE SOBRE EL FILM THE KID / CONCERT MONICA MELCOVA - FESTIVAL ORGUE DE CAPELLADES

Música

  • IMPROVISACIÓ A L’ORGUE SOBRE EL FILM THE KID / CONCERT MONICA MELCOVA - FESTIVAL ORGUE DE CAPELLADES
  • IMPROVISACIÓ A L’ORGUE SOBRE EL FILM THE KID / CONCERT MONICA MELCOVA - FESTIVAL ORGUE DE CAPELLADES
  • IMPROVISACIÓ A L’ORGUE SOBRE EL FILM THE KID / CONCERT MONICA MELCOVA - FESTIVAL ORGUE DE CAPELLADES

Ciutat: Capellades

Lloc: Església Sta. Maria de Capellades

De diumenge 29 de maig 2022, 18:00 h a 19:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dg. 29 de maig
18:00 h
Finalitzat
Improvisació sobre el film mut “The kid” (Charles Chaplin, 1921). L’organista Monica Melcova improvisarà la banda sonora durant la... Llegir més

Improvisació sobre el film mut “The kid” (Charles Chaplin, 1921).

L’organista Monica Melcova improvisarà la banda sonora durant la projecció del film The kid, de Charles Chaplin, amb l’Orgue Acitores (2015).

La pel·lícula

Escrita i dirigida pel mateix Chaplin, ara fa més de cent anys, The Kid (1921) té una forta càrrega autobiogràfica, pel fet que l’artista situa l’acció en un ambient tan pobre i descoratjador com el que va viure de petit a Londres, la seva ciutat natal.

Amb The Kid Chaplin va fer el seu primer llargmetratge, en el qual ja són presents les característiques de gran part de la seva obra: emotivitat i sentiment es donen de la mà amb la comicitat i el sentit de l’humor, o el que és el mateix, el melodrama es creua amb la comèdia i el resultat és una pel·lícula inoblidable.

Sinopsi

Qui és aquest xicot? El fill de l’Edna, una mare soltera que abandona el nadó dins l’automòbil d’una família rica amb l’esperança que l'adoptarà. L’infortuni frustra els plans de la noia quan uns lladres roben el cotxe i deixen el nen en un barri pobre, on creixerà envoltat de rodamóns i de petits delinqüents. Uns anys més tard, l’Edna, convertida en una famosa actriu, mirarà de recuperar el seu fill... Se’n sortirà?

Fitxa tècnica del film

Direcció: Charles Chaplin

Interpretació: Charles Chaplin, Jackie Coogan, Edna Purviance, Carl Miller, Tom Wilson, Charles Reisner

Producció: EUA

Any: 1921

Versió Muda amb Intertítols en castellà

Durada concert/projecció: 70' aprox.


MONICA MELCOVA

Natural d'Eslovàquia, s'inicia en la música a l'edat de 5 anys. Després dels seus estudis musicals al seu país natal, ingressa a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Viena, on estudia orgue amb Michael Radulescu, obtenint els estudis de grau superior i el Premi d'Excel·lència del Govern Federal Austríac. Al Conservatori Nacional Superior de Música de París, i dins del Cicle de Perfeccionament, rep els ensenyaments d'Olivier Latry i Michel Bouvard, traslladant-se posteriorment al Conservatori Nacional Superior de Lió per a realitzar estudis d'improvisació amb Loïc Mallié.

Ha estat premiada en nombrosos concursos internacionals (Bruges, Žilina, Lisboa) i nomenada (entre 2002-03) organista titular en residència del Sapporo Concert-Hall (Japó). També ha estat convidada com a fer de jurat al Concurs Internacional d’Orgue de Chartres i al Concurs Internacionals d’Orgue de Luxemburg, entre d’altres..

En l'actualitat és professora d'improvisació del Centre Superior de Música del País Basc (Musikene) a Sant Sebastià i professora d'orgue a la Reial Acadèmia Danesa de Música.

El 2021 ha gravat el documental Chercheurs d’Orgues, amb la Schuch Production, per a la cadena ARTE TV