Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

IXè Festival d'Estiu de la Seu d'Ègara 2021 : A Thomas Becket

Concerts, Música

  • IXè Festival d'Estiu de la Seu d'Ègara 2021 : A Thomas Becket

Ciutat: Terrassa

Lloc: Seu d'Ègara

De divendres 16 de juliol 2021, 22:00 h a dimarts 20 de juliol 2021, 23:59 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dv. 16 de jul.
22:00 h
Finalitzat
A Thomas BecketDivendres 16 juliol : 22:00h Seu d'ÊgaraEl passat 2020 era el moment escollit a nivell europeu per a commemorar el 850... Llegir més


A Thomas Becket

  • Divendres 16 juliol : 22:00h Seu d'Êgara

El passat 2020 era el moment escollit a nivell europeu per a commemorar el 850 aniversari dels fets que portaren a l'assassinat de l'arqubisbe de Canteury, Thomas Becket. Uns fets que potser ens queden lluny en el temps i l'espai, però que tenen molta importància artística en la Seu d'Êgara.

Corria l'any 1170 quan Enric II d'Anglaterra va ordenar assassinar el que era el seu canceller i persona de confiança: l'arquebisbe  de Canterbury, Thomas Becket. Una persona que volia una església lliure on el monarca no hi influís per a res. Uns pensaments que indignarien el monarca i que acabaren amb la seva vida.

Uns fets que s'escamparen per Anglaterra i altres indrets europeus, fins a arribar a Terrassa, a la Seu d'Êgara, on es conserva la pintura més antiga relacionada amb aquests fets. Una pintura datada al voltanr del 1180 i que es pot veure a l'Església de Santa Maria.

L'OCT48 es suma a aquests actes commemoratius realitzats per la ciutat de Terrassa amb un concert ben especial. Un concert itinerant per diferents espais de la Seu d'Êgara on la música ens anirà acompanyant diferents explicacions d'aquests fets.


Capriol Suite P. Warlok

Gregorian Chant P. Creston


* Possibilitat d'adquirir l'abonament pels tres concerts del Festival de l'OCT48 a la Seu d'Ègara per només 30€