L'Andalousie au coeur

Concerts, Música

  • L'Andalousie au coeur
  • L'Andalousie au coeur

Ciutat: Terrassa

Lloc: Auditori Municipal de Terrassa

De diumenge 16 de maig 2021, 18:00 h a 20:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
“L’ ANDALOUSIE AU COEUR” Natalia Labourdette Recuperació del repertori de cançons en castellà de Pauline Viardot-García (1821-1910)... Llegir més

“L’ ANDALOUSIE AU COEUR”

Natalia Labourdette

Recuperació del repertori de cançons en castellà de Pauline Viardot-García (1821-1910) amb motiu del II Centenari del seu naixement

Natalia Labourdette, soprano

Helena Ressurreiçao mezzosoprano

Francisco Soriano piano


Pauline Viardot-García és un dels noms més reconeguts de la saga de músics d’origen sevillà iniciada pel seu pare, el tenor i compositor Manuel García i que inclou també a una altra compositora i alhora una de las cantants líriques mes importants de tots els temps: María Malibrán.

La figura de Pauline Viardot-García és fascinant tant per la seva trajectòria com a compositora i també cèlebre cantant, com per la seva connexió artística i intel·lectual amb molts dels més importants noms de la cultura europea del segle XIX: Chopin, Liszt, G. Sand, Berlioz, Gounod, Turgenev… Pauline Viardot va ser, a més, una de les primeres persones que van introduir els ritmes populars espanyols en el París del segle XIX.

Donant a conèixer boleros, havaneres, seguidillas i l’obra del seu pare al seu selecte cercle d’amics músics (Chopin, Gounod, Bizet, Liszt, Massenet, Saint-Saëns...) aquesta influència va inspirar multitud d’obres que anirien des de l’òpera Carmen de Bizet fins a les composicions de Maurice-Ravel i Debussy ja dins els primers anys del S. XX.