Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Les cartes i els dies - Escrits entre Gabriel Ferrater i Helena Valentí

Culturals, Teatre

  • Les cartes i els dies - Escrits entre Gabriel Ferrater i Helena Valentí

Ciutat: Terrassa

Lloc: Sala d'Actes d'Amics de les Arts

De dissabte 11 de febrer 2023, 20:30 h a 21:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
La inspiració de Gabriel Ferrater, la dona desitjada que neguiteja i desespera el poeta, és Helena Valentí, a qui sempre va estimar.... Llegir més

La inspiració de Gabriel Ferrater, la dona desitjada que neguiteja i desespera el poeta, és Helena Valentí, a qui sempre va estimar. Subtilment, la passió per la traducció i l'escriptura de Valentí i el plaer per escriure poesia d'ell es van desvetllant en aquestes cartes, poemes i escrits que corresponen als anys seixanta. Es van construir l'un a l'altra. Ella tenia gairebé vint anys i ell, amb trenta-vuit, ja deia que acabaria la seva existència abans de fer-ne cinquanta.

Assistim a una relació que sura per sobre del clima irrespirable de la dictadura, de la qual se n'aparten en viatges per Europa i amb projectes literaris en el context cultural català.

Va ser el primer poeta modern de la literatura catalana de postguerra i el que més influí en la joventut i els poetes posteriors. El seu caràcter independent i racionalista i la seva erudició començaren en la biblioteca de casa seva, ja que no va anar a escola fins als deu anys. El seu llibre més important és Les dones i els dies (1968).

Actor: Andreu Rami

Actriu: Queralt Casasayas

Direcció: David Pintó