Esdeveniment finalitzat

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

MORT ACCIDENTAL D’UN ANARQUISTA

Culturals, Teatre

  • MORT ACCIDENTAL D’UN ANARQUISTA
Exhaurides

Esdeveniment finalitzat

Ciutat: Vilanova i la Geltrú

Lloc: Sant Gervasi 41

Inici: dissabte 9 de febrer 2019, 21:00 h Diverses sessions

Veure descripció de l'esdeveniment
ds. 9 de febr.
21:00 h
Esdeveniment finalitzat
dg. 10 de febr.
19:00 h
Esdeveniment finalitzat
dv. 15 de febr.
21:00 h
Esdeveniment finalitzat
Un anarquista mor després de caure per una finestra quan està sent interrogat per la policia de Milà. L'aparició d'un boig en la... Llegir més

Un anarquista mor després de caure per una finestra quan està sent interrogat per la policia de Milà. L'aparició d'un boig en la comissaria, adoptant diferents personalitats, serà decisiva per a la recerca dels fets autèntics que van donar lloc a la mort del detingut.

Obra de teatre, basada en un fet real esdevingut a la Itàlia de finals dels 60, el 12 de desembre del 1969, va haver-hi un atemptat amb bomba a la plaça Fontana de Milà, conegut com la massacre de la plaça Fontana. Giuseppe Pinelli, un escriptor i conferenciant pacifista i anarquista, va ser detingut per la policia i acusat de l'atemptat per ser un treballador ferroviari i d'idees anarquistes. El dia 15 de desembre, va morir impactat a terra des d'una finestra del quart pis de la comissaria de policia, on estava sent interrogat. Va ser traslladat a un hospital, però va arribar ja mort. Oficialment, es va tractar primer d'un suïcidi i després d'una caiguda accidental causada per un malestar.

L'Obra marcada per l'humor característic de l'autor italià Dario Fo, qui crea situacions surrealistes i absurdes per satiritzar els mètodes arbitraris que en la trama utilitza la policia italiana.

El missatge és tractat amb ironia, acidesa, emprant un sentit de la comicitat que no evita una profunda reflexió sobre la corrupció, la cerca de la veritat i els abusos de poder des de l'òptica d'un autor deutor de la comèdia de l'art.

A través de la paradoxa, la ironia i amb l'herència de la comedia dell'arte, Mort accidental d'un Anarquista, permet fer una reflexió sobre la cerca de la veritat, la corrupció i l'abús de poder.