Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Némesis, dones invisibles

Culturals, Música

  • Némesis, dones invisibles
  • Némesis, dones invisibles

Ciutat: Sant Quirze del Vallès

Lloc: Sala Municipal Josep Brossa de la Patronal

De divendres 18 de novembre 2022, 19:00 h a 20:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dv. 18 de nov.
19:00 h
Finalitzat
Némesis és una paraula que significa “càstig” però també es el nom de la deessa grega de la justícia i la venjança.El paper de les... Llegir més

Némesis és una paraula que significa “càstig” però també es el nom de la deessa grega de la justícia i la venjança.

El paper de les dones artistes ha estat invisibilitzat al llarg de la historia. Durant segles, la imatge de la dona ha estat víctima de la repressió i l’exclusió.

A través de Némesis, dones invisibles es vol reivindicar un lloc a la història per a aquestes dones compositores, pintores, poetes... que van patir la violència de ser ignorades a la seva època pel sol fet de ser dones; i, a la vegada, un lloc al món per a totes aquelles dones que actualment continuen patint abusos, discriminació i maltractament.

Piano, poesia, performance, dansa aèria i videocreació... Tot per una bona causa: donar veu a totes aquelles dones que al llarg de la història han patit maltractament o discriminació pel fet d'ésser dones.

Poemes sobre dones que tracten temes com la violència de gènere, la invisibilitat de les dones al llarg de la història, els abusos a la dona en els conflictes armats, l’educació en el masclisme, els micromasclismes, la hipersexualització de la dona en la música i la publicitat, etc.

Némesis és una reflexió sobre la discriminació que han rebut les dones des de l’antiguitat fins a l’actualitat i com elles s’han rebel·lat i han lluitat contra aquesta discriminació, arribant a ser pioneres en molts camps artístics i científics.

Totes les músiques son composades per dones, des del barroc fins a l’actualitat. Tres de les peces que s’interpreten en directe són composicions pròpies (Winterwind, Fire Rain i Ashes) i també ho és la música de fons de dos dels vídeos (Oblivion).

En total són 13 poemes, 8 peces per a piano i dues danses, a més de les performances i les videoperformances).

Idea i creació artística, dansa, selecció musical i poètica, composició musical, performance, vídeo performance i interpretació al piano: Monika Lao

Actriu i col·laboració en la selecció poètica: Rosa Cadafalch


Amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'Institut Català de les Dones.

Organitzador: Servei de Drets Civils i Gènere. Espai Maria-Mercè Marçal

Aforament limitat. Obrirem portes a les 18:30h.


Per més informació truqueu al telèfon de l'Espai Maria-Mercè Marçal 93.721.68.00 - Ext. 5228