Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Nueva York en un poeta - Alberto San Juan

Música

  • Nueva York en un poeta - Alberto San Juan

Ciutat: Montmeló

Lloc: Sala Polivalent de Montmeló

De dissabte 23 d’abril 2022, 19:00 h a 20:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Lorca va viure a Nova York des de juny de 1929 a febrer de 1930. Llavors va viatjar a Cuba, on va passar tres mesos, i, finalment,... Llegir més

Lorca va viure a Nova York des de juny de 1929 a febrer de 1930. Llavors va viatjar a Cuba, on va passar tres mesos, i, finalment, retorn a Espanya amb els poemes del llibre Poeta a Nova York en la maleta.

L'espectacle Nova York en un poeta és aquella trobada de Lorca amb el públic en la Residència de senyoretes en el qual per primera vegada es van escoltar aquests poemes, “carn meva, alegria meva, sentiment meu”.

Durant una hora, viatjarem amb ell de Granada a Nova York i a l'Havana. A través del jazz i el so (interpretat en viu per la Banda) ens submergirem a Wall Street -“arriba l'or en rius de totes les parts de la terra i, amb ell, arriba la mort”-, Harlem –“el dolor dels negres de ser negres en un món contrari”-, la multitud –“un dels espectacles vitals més intensos que es poden contemplar”-, el camp –“anhelós de les pobres coses vives més insignificants”-, l'Havana –“amb els seus ritmes que jo descobreixo típics del gran poble andalús”, la revolució –“del Africa a Nova York”-. Una aventura, “plena de fets poètics”, de “un espanyol típic, a Déu gràcies”.

Fitxa artística:

Direcció i interpretació: ALBERTO SAN JUAN

La Banda: CLAUDIO DE CASAS (guitarra) PABLO NAVARRO (contrabaix) GABRIEL MARIJUAN (bateria) MIGUEL MALLA (saxo y teclats)

Il·luminació: RAÚL BAENA

Fotografies: MIGUEL PLA