Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Ocaña reina de las ramblas

Teatre

  • Ocaña reina de las ramblas
  • Ocaña reina de las ramblas
  • Ocaña reina de las ramblas

Ciutat: Montornès del Vallès

Lloc: Teatre municipal Margarida Xirgu

De divendres 2 de juliol 2021, 20:00 h a 21:05 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Ocaña va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú de nosaltres sabés què volia... Llegir més

Ocaña va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú de nosaltres sabés què volia dir fer una performance. A través de les seves intervencions artístiques, el pintor naïf va esdevenir un activista pioner dels drets LGTBI molt abans que entenguéssim el significat d’aquestes sigles, el precursor de tota una manera de viure i d’entendre el món.

De la mà de l’actor i cantant Joan Vázquez, i de la guitarra del director musical Marc Sambola, retem homenatge a Ocaña en un recital teatralitzat a ritme de copla.

A Ocaña, Reina de Las Ramblas, les paraules en primera persona del carismàtic artista es combinen amb la interpretació de clàssics del gènere que tant li agradaven, amb títols com ara 'Tatuaje', 'Ojos verdes', 'Y sin embargo te quiero' o 'La niña de fuego'. El dramaturg Marc Rosich, coneixedor profund de la figura d’Ocaña, ha confegit una dramatúrgia exquisida i punyent, repassant els capítols més importants de la seva arrauxada vida i també de la seva tràgica mort, quan les guspires d’una bengala van encendre la disfressa de rei sol que portava.

Ocaña, Reina de Las Ramblas va ser estrenada en alemany ara fa dues temporades a partir de l’encàrrec de la Neuköllner Oper de Berlin. Per a la versió actual, Rosich fa que Joan Vázquez es transformi davant els ulls dels espectadors en la indiscutible reina de Les Rambles. Al capdavall, la peça proposa un viatge a la Barcelona de finals dels setanta i principis dels vuitanta, una ciutat que, després de la fi de la dictadura i l’aparent arribada de la democràcia, tornava a trepitjar els carrers sense complexes i mirava cap al futur amb irreverència.

Ocaña va ser, al cap i a la fi, la personificació d’aquella Barcelona canalla, una manera d’entendre la ciutat que quedaria sepultada i oblidada amb l’adveniment dels Jocs Olímpics i que no volem deixar de reivindicar.


Dades:

Gènere: Teatre

Distribuïdora: Magrana Escena

Productora: Òpera de butxaca i nova creació (OBNC)

Duració: 65 min

Públic: Adult , Juvenil

Idioma: Espanyol

Preu: 10 € (bonificacions disponibles).


Fitxa artística:

Dramaturg: Marc Rosich

Director: Marc Rosich

Compositor Musical: Marc Sambola

Actor: Joan Vázquez

Productor Executiu: Raül Perales


Premis i festivals:

PREMIS I FESTIVALS

2020: Premis de la Crítica 2019 - Premi Millor Musical

2020: Premis de la Crítica 2019 - Premi Millor Actor Musical (Joan Vázquez)

2020: Premis Teatre Barcelona 2019 - Premi Millor Espectacle Musical

2020: Premis Teatre Barcelona 2019 - Premi Millor Actor Musical (Joan Vázquez)

2021: Premis Butaca 2020 - Nominat a Millor Actor Musical (Joan Vázquez)


La música:

- OJOS VERDES, Quiroga, Valverde y León

- EL DÍA QUE NACÍ YO, Mostazo, Quintero y Guillén

- TATUAJE, Quiroga, León y Valerio

- YO SOY ESA, Quiroga, León y Quintero

- Y SIN EMBARGO TE QUIERO, Quiroga, León y Quintero

- CANCIÓN MUERTA, García Lorca y Sambola

- LA NIÑA DE FUEGO, Quiroga, León y Quintero

- ROMANCE A OCAÑA, Carlos Cano