Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

SELVA NUA I MARIA JAUME A TERRASSA

Concerts, Música

  • SELVA NUA I MARIA JAUME A TERRASSA
  • SELVA NUA I MARIA JAUME A TERRASSA

Ciutat: Terrassa

Lloc: Nova Jazz Cava | passatge de Tete Montuliu, 24

De diumenge 16 d’abril 2023, 20:00 h a 22:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dg. 16 d’abr.
20:00 h
Finalitzat
SELVA NUALa geografia té un pes important per explicar qui són Selva Nua. Joana Jové (veu, guitarra i composicions), Adrià Garcia (baix)... Llegir més

SELVA NUA


La geografia té un pes important per explicar qui són Selva Nua. Joana Jové (veu, guitarra i composicions), Adrià Garcia (baix) i Gerard Català (bateria) provenen de diferents pobles de la rodalia de Lleida: Vilanova de Segrià, les Borges Blanques i els Omellons. Però viuen repartits estratègicament entre Barcelona, Tarragona i Girona. Aquesta distància no va ser un problema, sinó un al·licient, per tal que en el moment més cru d’aquella pandèmia es posessin a gravar una cançó que es diria “Nuvolosa” i que -sorpresa- els obriria algunes portes.

I és que sense proposar-s’ho gaire, van guanyar el concurs de talents confinats que organitzaven les Cases de la Música i Estrella Damm. El premi era gravar un disc. La notícia va sortir a tota la premsa quan tots estàvem tancats a casa. Però després vingué silenci. Ningú ha sabut res més d’aquell grup durant dos anys, el temps que han dedicat a cuinar a foc lent el que serà el seu primer àlbum, “Momentani”, que arriba ara per revelar-se com una veritable glopada d’aire fresc per la nostra escena musical.

Els vuit temes del disc combinen una sonoritat pop amb influències soul i picades d’ullet a la música lo-fi, lletres introspectives i evocadores, melodies singulars, diferents i sorprenents, sintetitzadors nostàlgics, guitarres mesurades, línies de baix emblemàtiques i bateries tenaces… Amb referents que van d’Alice Phoebe Lou a Men I Trust, passant per Faye Webster o Yellow Days. El disc es publica el 14 d’octubre però abans ja l’hauran preestrenat al Mercat de Música Viva de Vic. I al novembre començaran a girar amb dates ja confirmades a Barcelona, Lleida, Figueres, Cabrils, Sant Cugat del Vallès... Els primers passos d’un projecte que promet regalar-nos molt bons moments.


MARIA JAUME 


Maria Jaume és un dels talents emergents clau en la nostra escena musical recent. Nascuda a Mallorca i establerta a Barcelona, atresora un estil propi que estén un pont entre les grans cantautores de l’indie i la cançó mediterrània. Aquest 2022 presenta el seu esperat segon disc, “Voltes i voltes”, produït per Lluís Cabot (Da Souza) i enregistrat per Víctor Ayuso (Renaldo & Clara). Representa un pas endavant, més pop i més lluminós, que el distingeix de la introspecció de l’aclamat debut “Fins a maig no revisc” (2020). Amb el nou disc “Voltes i voltes”, Maria Jaume rebla el clau i ofereix una nova visió d’ella mateixa. Les cançons creixen en tempo i en brillantor. La seva veu avellutada acarona unes lletres tan properes com àcides, on experiència i !cció s’alternen a parts iguals. Un feliç desequilibri on les tristeses es combaten amb ironia i cada llum es contraposa amb l’ombra corresponent. Les dues cares de cada moneda que con"ueixen sempre en un desenllaç ple de bellesa. Ho corroboren hits de pop radiant com “Me desplom”, “Dunes de cous-cous” o el primer senzill, “2008”, però també moments de re"exió com la deliciosa “Com te n’has anat”. En aquest disc hi destaquen per dret propi dues col·laboracions vocals. Núria Graham canta a duo “A !nal de mes”, una regressió als dies més estranys d’aquella pandèmia on vam descobrir que la ! del món pot arribar en qualsevol moment. D’altra banda, el mallorquí Miquel Serra, un dels grans referents de la Maria, se suma a “Tombats en es sol”, tota una delícia amb paisatge mediterrani de fons. Nascuda al tombant del mil·lenni, Maria Jaume portava ja molts anys escrivint i composant en la intimitat !ns que va decidir presentar-se al concurs Sona9 l’any 2019. No només va guanyar, sinó que va sorprendre molt favorablement per la personalitat de la seva interpretació i les seves composicions. Fruit d’aquell premi, va enregistrar el seu primer disc, “Fins a maig no revisc”, produït per Pau Vallvé, on destacaven cançons com “Terra banyada” o sobretot “Autonomia per principals”, que supera el mig milió d’escoltes a Spotify.

Aquell disc apareixeria destacat entre els millors de l’any 2020 en multitud de mitjans especialitzats i va donar peu a una gira de !ns a 75 concerts (MMVV, Acústica, Porta Ferrada, Cruïlla, Portalblau, Let’s Festival, Cantilafont, Mobofest, sala Apolo, Teatre Principal de Palma…). Uns bons resultats que el llançament de “Voltes i voltes” sembla indicar que es mantindran, ja que la gira comença amb grans moments con!rmats com la presència als festivals Primavera Sound, Aphònica, Embassa’t, Barnasants... i també un l’esperat teloneig al concert de retrobament d’Antònia Font a València.