Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Teatre: SEÑORA DE ROJO SOBRE FONDO GRIS, amb José Sacristán

Teatre

  • Teatre: SEÑORA DE ROJO SOBRE FONDO GRIS, amb José Sacristán
  • Teatre: SEÑORA DE ROJO SOBRE FONDO GRIS, amb José Sacristán
  • Teatre: SEÑORA DE ROJO SOBRE FONDO GRIS, amb José Sacristán

Ciutat: Montornès del Vallès

Lloc: Teatre municipal Margarida Xirgu

De divendres 17 de juny 2022, 20:30 h a 21:55 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Nicolás, un pintor amb anys a l'ofici, porta molt de temps sumit en una crisi creativa i personal. Des que va morir de manera imprevista... Llegir més

Nicolás, un pintor amb anys a l'ofici, porta molt de temps sumit en una crisi creativa i personal. Des que va morir de manera imprevista la seva dona no ha pogut tornar a pintar.

Sobreviu en aquest estat i la seva memòria, i potser també la seva imaginació, recorden i recreen aquells mesos de l'estiu i la tardor de 1975, durant els quals la seva filla gran era a la presó per les seves activitats polítiques mentre que, alhora, a Ana, la seva dona, que ho era tot per a ell, se li va declarar una sobtada malaltia que la va conduir, sense ningú poder suposar-ho, a una mort inesperada als 48 anys.

Tota aquesta evocació, també dels dies de alegria i benestar, és una apassionada història d'amor en camí desenfrenat cap a la mort.

Ens situa en aquella Espanya amb trets inequívocs, ens parla de la felicitat i de la seva pèrdua, i arriba a la intimitat de cadascun per el camí recte i simple de la veritat.

Un enamorat retrat d'“una senyora de vermell”,tan lluminosa, “sobre el fons gris” de totes les circumstàncies que envoltaren el seu final.

Tant per part de la crítica literària, com a declaracions del propi autor, Señora de rojo sobre fondo gris, és reconeguda com l'obra que Miguel Delibes va dedicar a la seva dona Ángeles de Castro, a molts aspectes de la seva vida a comú i, sobretot, a la descripció del inesperat procés duna malaltia que la va conduir, jove, a una mort imprevista.

Des de l'aparició de la novel•la, que ara es presenta per primera vegada com a versió escènica, sempre es va saber que, essencialment i en multitud de detalls, es tractava d'una novel•la biogràfica, l'única de l'escriptor a la seva llarga i important trajectòria. Ana a la ficció –Àngels de Castro a la realitat– és la señora de rojo sobre fondo gris.

“Miguel Delibes el escritor, jamás hubiera existido sin la existencia y la influencia de Ángeles de Castro”.

“Yo escribía para ella. Y cuando faltó su juicio, me faltó la referencia. Dejé de escribir, y esta situación duró años. En ese tiempo pensé, a veces, que todo se había terminado”. Miguel Delibes

Durada aproximada: 85 minuts.

Espectacle recomanat per a infants a partir de 14 anys.

Activitat amb SERVEI GRATUÏT D'ACOLLIDA i entreteniment per a infants majors de 3 anys durant l’espectacle a càrrec del Departament d’Igualtat i el Moviment Esplai del Vallès.


Inscripcions fins a 2 dies abans de la funció a [email protected] o bé al 93 572 17 19.  

Fitxa artística i tècnica:

Actor: José Sacristán

Veu d’Ana: Mercedes Sampietro

Autor: Miguel Delibes

Adaptació: José Sámano, José Sacristán i Inés Camiña

Direcció i producció: José Sámano

Ajudant de direcció: Inés Camiña

So: Mariano García

Disseny de vestuari: Almudena Rodríguez Huerta

Disseny d’escenografia: Arturo Martín Burgos

Disseny d’il•luminació: Manuel Fuster

Directora de producció: Nur Levi

Coordinació de producció: Marta Fonseca

Direcció tècnica: Tatiana Reverto

Gerent Companyia / Sastra: Nerea Berdonces

Tècnics d’il•luminació/so: Tatiana Reverto y Jesús Díaz Cortés

Maquinista / Regidor: Pepe González

Ajudants de producció: Pilar López “Pipi” y Mélanie Pindado

Secretaria de producció: Eli Zapata

Una producció de: Sabre Producciones, Pentación Espectáculos, TalyCual i IslaMusa

Més info: https://pentacion.com/