Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Silent

Culturals

  • Silent

Ciutat: Ripoll

Lloc: Lanau7

De diumenge 4 de juny 2023, 10:00 h a 20:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Experiència immersiva i interactiva al voltant del silenci.La creació utilitza estructures dramàtiques pròpies de les arts escèniques,... Llegir més

Experiència immersiva i interactiva al voltant del silenci.

La creació utilitza estructures dramàtiques pròpies de les arts escèniques, aplicades a una proposta més propera a la instal·lació o al videojoc d’autor, afegint el component interactiu com a part indispensable. D’aquesta manera, l’espectador pren a moments part activa com a protagonista en la seva història –i en la dels altres espectadors–, generant interaccions amb l’espai que el modifiquen i creen escenes úniques fruit de la reacció particular d’aquella representació.

L'experiència es divideix en tres parts. La primera ajuda a l'espectador a  situar-se en l'ambient, mentre se'l condueix cap a la nau. La segona és la part immersiva, que se situa dins un cub on entreran grups reduïts de màxim 7 persones. I la tercera és una tertúlia.

“Silent” és un projecte liderat pel ripollès Jordi Pérez i Soldevila (Ripoll, 1978) –guardonat el passat febrer amb el premi a la Projecció Cultural i Popular dels Ripollès Líders 2022–, i compta també amb la col·laboració del ripollès David Resplandí i Valiente (Campdevànol, 1978), l’estudi de producció digital Cocobongo i la intèrpret Gypsy Nel·lo Peeters.

Des del naixement fins a la mort, la nostra relació amb el silenci canvia i passa per molts estadis diferents.

Silent és una proposta immersiva i interactiva que explora la relació de l’ésser humà amb el silenci. Una aproximació a un univers eteri, el del silenci. Un univers que fuig d’allò que, per la nostra societat, és essencial en tota relació: la imatge. 

En un espai canviant que segueix la interacció del públic i partint del major silenci possible, recorrerem escenes que volen ser una porta a la reflexió sobre el confort, l’abandonament, la hiperactivitat, l’absència de silenci, la recerca del silenci en la monotonia, la solitud i el silenci forçat, la impossibilitat de viure un silenci absolut o l’últim silenci.

Com el silenci, que mai no és igual, aquesta proposta és diferent i irrepetible en cada presentació. 

Les accions dels espectadors-oients construiran cada vegada un univers diferent. Serà la relació amb el so i el silenci de cadascun dels participants qui definirà l’experiència de cada seqüència. A voltes, els desitjos individuals definiran l’univers de tot el grup d’espectadors. I, com a la vida, a voltes les decisions del grup s’imposaran als desitjos individuals.

En un espai on la imatge i el so t’envolten, seràs capaç de viure en el silenci i la quietud?


Una producció de cia. Sargantana

En col·laboració amb Resplandí Valiente i Cocobongo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura

Next Generation Catalunya