Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

Silent

Cultural

  • Silent

City: Ripoll

Place: Lanau7

From Sunday 4 June 2023, 10:00 h to 20:30 h

See description of the event
Experiència immersiva i interactiva al voltant del silenci.La creació utilitza estructures dramàtiques pròpies de les arts escèniques,... Read more

Experiència immersiva i interactiva al voltant del silenci.

La creació utilitza estructures dramàtiques pròpies de les arts escèniques, aplicades a una proposta més propera a la instal·lació o al videojoc d’autor, afegint el component interactiu com a part indispensable. D’aquesta manera, l’espectador pren a moments part activa com a protagonista en la seva història –i en la dels altres espectadors–, generant interaccions amb l’espai que el modifiquen i creen escenes úniques fruit de la reacció particular d’aquella representació.

L'experiència es divideix en tres parts. La primera ajuda a l'espectador a  situar-se en l'ambient, mentre se'l condueix cap a la nau. La segona és la part immersiva, que se situa dins un cub on entreran grups reduïts de màxim 7 persones. I la tercera és una tertúlia.

“Silent” és un projecte liderat pel ripollès Jordi Pérez i Soldevila (Ripoll, 1978) –guardonat el passat febrer amb el premi a la Projecció Cultural i Popular dels Ripollès Líders 2022–, i compta també amb la col·laboració del ripollès David Resplandí i Valiente (Campdevànol, 1978), l’estudi de producció digital Cocobongo i la intèrpret Gypsy Nel·lo Peeters.

Des del naixement fins a la mort, la nostra relació amb el silenci canvia i passa per molts estadis diferents.

Silent és una proposta immersiva i interactiva que explora la relació de l’ésser humà amb el silenci. Una aproximació a un univers eteri, el del silenci. Un univers que fuig d’allò que, per la nostra societat, és essencial en tota relació: la imatge. 

En un espai canviant que segueix la interacció del públic i partint del major silenci possible, recorrerem escenes que volen ser una porta a la reflexió sobre el confort, l’abandonament, la hiperactivitat, l’absència de silenci, la recerca del silenci en la monotonia, la solitud i el silenci forçat, la impossibilitat de viure un silenci absolut o l’últim silenci.

Com el silenci, que mai no és igual, aquesta proposta és diferent i irrepetible en cada presentació. 

Les accions dels espectadors-oients construiran cada vegada un univers diferent. Serà la relació amb el so i el silenci de cadascun dels participants qui definirà l’experiència de cada seqüència. A voltes, els desitjos individuals definiran l’univers de tot el grup d’espectadors. I, com a la vida, a voltes les decisions del grup s’imposaran als desitjos individuals.

En un espai on la imatge i el so t’envolten, seràs capaç de viure en el silenci i la quietud?


Una producció de cia. Sargantana

En col·laboració amb Resplandí Valiente i Cocobongo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura

Next Generation Catalunya