Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

SONS DEL TEMPS - PECATA BEATA

Culturals, Música

  • SONS DEL TEMPS - PECATA BEATA

Ciutat: Terrassa

Lloc: Sala Cúpula de l’antic magatzem Pasqual Sala - CECOT

De divendres 10 de març 2023, 20:00 h a 21:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dv. 10 de març
20:00 h
Finalitzat
Abraça la sensualitat i la força d’atracció de la dona Carola Ortiz «Pecata Beata» (Segell Microscopi, 2021) és el tercer àlbum com... Llegir més

Abraça la sensualitat i la força d’atracció de la dona

Carola Ortiz

«Pecata Beata» (Segell Microscopi, 2021) és el tercer àlbum com a compositora i productora de la cantant i clarinetista Carola Ortiz. En aquest nou treball, l’artista terrassenca, ha musicat poemes d’escriptores catalanes com Montserrat Abelló, Mercè Rodoreda, Víctor Català i Anna Gual, entre d’altres, per celebrar, a través dels seus versos, l’univers femení de la nostra terra.

Es tracta d’un programa que abraça temes com la mitologia femenina mediterrània de bruixes i sirenes. Al mateix temps, a través de la metàfora de l’art, l’obra vol servir de guariment del passat obscur viscut per les seves ancestres, i afronta temes com ara l’exili, la por a l’abús, la solitud i la desesperació. Herències rebudes per la dona d’avui.

LES CANÇONS I ELS POEMES MUSICATS

Al disc hi destaquen peces com ara ‘Corro per la Nit’. Poesia d’Anna Gual, en la qual la poeta descriu una persecució nocturna i la por derivada de la situació que Carola Ortiz ha reflectit a través de la força de la sonoritat de la música dels balcans. L’adaptació de la tràgica història entre mare i filla present a la melodia tradicional ‘El Testament d’Amèlia’ aquí a ritme de buleria i amb harmonia jazzística. ‘Avui les Fades i les Bruixes s’estimen’, de Maria Mercè Marçal, en clau de bulería contemporània amb quartet de corda, arranjada pel compositor nord-americà John King, i les percusions de tinajas i panderetes d'Aleix Tobias. El ‘Cant de Juliol’ de Víctor Català que té un aire d’humor i de cabaret. ‘Sirena’ de Mercè Rodoreda, amb un aire d’habanera-tango, l'única cançó que compta amb la presència de tots els músics que han col·laborat al disc. ‘Carmeta’, una coda instrumental que porta el nom, de jove, de la iaia de Barcelona de la Carola. ‘Ala, Bat! Sí, Adéu’ un recull de versos de la poeta Rosa Pou, amiga de la compositora, que ha musicat en forma de fado.

El disc "Pecata Beata" va assolir el TOP10 del ranking World Music Charts Europe del passat mes de juny 2021.