Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Taller de feltre amb llana d'ovella, amb Jordi Pagès

Altres

  • Taller de feltre amb llana d'ovella, amb Jordi Pagès
  • Taller de feltre amb llana d'ovella, amb Jordi Pagès

Ciutat: Sant Esteve de Palautordera

Lloc: Escoles Velles

De dilluns 4 de juliol 2022, 10:00 h a divendres 8 de juliol 2022, 14:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dl. 4 de jul.
10:00 h
Finalitzat
El feltre és el resultat d’emmarenyar, enredar i compactar pèl de llana, sense haver-lo de filar ni de teixir, és a dir: sense trama... Llegir més

El feltre és el resultat d’emmarenyar, enredar i compactar pèl de llana, sense haver-lo de filar ni de teixir, és a dir: sense trama ni ordit. Històricament és previ al teixit, es creu que del Neolític, amb l’aparició de la ramaderia, tot i que les mostres trobades, uns casquets de feltre dur i gruixut, daten del principi de l’edat del bronze.

Avui dia la tècnica d’enfeltrar ha evolucionat molt però segueix el mateix principi: enredar el pèl utilitzant l’aigua, la humitat i la temperatura, amb manipulació manual o mecànica.

Enfeltrar és una activitat ancestral que ens connecta profundament amb els sentiments més primitius, sobre la vida, l'existència, la supervivència, a la vegada que ens permet deixar fluir l’energia de la creativitat, aquietar i equilibrar l’activitat mental així com així com elaborar un producte de necessitat (abric, gorra, sarró, sabatilles...) utilitzant pèl de llana d’ovella.

Grups reduïts