Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Visita guiada al jaciment arqueològic del poblat ibèric del Cogulló de Sallent

Caminada, Culturals

  • Visita guiada al jaciment arqueològic del poblat ibèric del Cogulló de Sallent
  • Visita guiada al jaciment arqueològic del poblat ibèric del Cogulló de Sallent
  • Visita guiada al jaciment arqueològic del poblat ibèric del Cogulló de Sallent

Ciutat: Sallent

Lloc: Poblat Ibèric del Cogulló

Inici: diumenge 10 de març 2024, 10:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Visita guiada per conèixer el jaciment arqueològic del poblat ibèric del Cogulló datat el s.V aC, situat dalt d’un estratègic turó... Llegir més

Visita guiada per conèixer el jaciment arqueològic del poblat ibèric del Cogulló datat el s.V aC, situat dalt d’un estratègic turó de 476 metres.

A través de les explicacions del guia podreu interpretar les restes del que va ser un recinte fortificat de 5.000m2 i conèixer la seva història.

Declarat BCIN i inserit en la Ruta dels Ibers, constitueix un dels jaciments ibèrics més importants de la Catalunya Central.

Les excavacions que es porten a terme des dels anys 60’ han permès descobrir una part significativa de l’urbanisme intern i també el seu important sistema defensiu.

A més, des del turó on es troba el jaciment la vista és excepcional amb un ampli domini visual del pla de Bages, Montserrat, la Vall del Llobregat i els Pirineus.

- Places limitades.

- Durada aproximada: 1h

- Accés: Es pot accedir amb vehicle propi fins a la zona de pàrquing habilitada.

- Com arribar: Des de la carretera C-16 pendre la sortida 60 direcció la Botjosa. Un cop al nucli de la Botjosa, seguir els indicadors de la "Ruta dels Ibers" fins arribar a l'area de pàrquing senyalitzada.

*ADVERTÈNCIA: sovint google maps situa el destí a mig camí. Cal seguir endavant fins arribar a la zona d'aparcament senyalitzada.

Més informació a Sallent Turisme