Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

FUNCIÓ STREAMING - It don't worry me - Festival TNT

Cultural

  • FUNCIÓ STREAMING - It don't worry me - Festival TNT

City: Terrassa

Place: STREAMING des de Teatre Alegria

From Saturday 10 October 2020, 19:30 h to 20:45 h

See description of the event
Sat 10 Oct
19:30 h
Finished
t don’t worry me, sorgit de la trobada entre el col·lectiu català Atresbandes i el duo format per Betrand Lesca & Nasi Voutas,... Read more

t don’t worry me, sorgit de la trobada entre el col·lectiu català Atresbandes i el duo format per Betrand Lesca & Nasi Voutas, comença amb els intèrprets fent crònica en directe del que fan. “Un home es desplaça cap a la dreta, l’altre se’l mira. Dos performers, homes, com si fossin dos punts en un espai…”. Metateatre en forma d’espiral.

Despullen l’acte teatral. A què hem vingut aquí? Què ens poden ensenyar aquests cossos movent-se per l’espai, si és que ens poden ensenyar alguna cosa? Volem que ens ensenyin alguna cosa? I si és així, com?

L’escenari fet fulla en blanc, apareixen les grans preguntes: creiem que l’art ha de prendre partit, servir per alguna cosa? O ha de donar-se primer com un fi estètic i inútil en i per si mateix? Sobre el fil d’aquest debat, It don’t worry me explora les tensions entre art i correcció política. Som lliures d’ofendre? Ens hi atrevim? Podem fer servir el teatre per dir el que pensem de debò?

Començant per la ironia i utilitzant diversos artefactes poètics, els dos col·lectius artístics treballen escènicament els mecanismes de l’ofensa i es qüestionen tot allò que en un moment o altre han deixat de fer o de dir. Obrint el mateix exercici a la sala aprofiten aquest espai-temps relativament segur i delimitat – similar a una sessió de teràpia – per reflexionar amb l’audiència sobre les raons que ens porten a callar, ja sigui per por, responsabilitat o un excés de prudència.

Meta qüestions interessants, sobretot si les col·loquem sobre un rerefons polític i social europeu on l’atemptat contra Charlie Hebdo a França o les conseqüències de la Llei Mordassa a Espanya mostren les implicacions – molt reals i molt tangibles – de la fricció entre correcció i llibertat.