Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

Ilercavònia en joc i taller de moneda ibèrica

Cultural, Familiar

  • Ilercavònia en joc i taller de moneda ibèrica
  • Ilercavònia en joc i taller de moneda ibèrica
  • Ilercavònia en joc i taller de moneda ibèrica

City: Tivissa

Place: Espai Ilercavònia

From Saturday 15 February 2020, 12:30 h to Saturday 16 May 2020, 13:30 h

See description of the event
El centre d’interpretació Espai Ilercavònia està creat i pensat per donar a conèixer el patrimoni històric i cultural iber de Tivissa.La... Read more

El centre d’interpretació Espai Ilercavònia està creat i pensat per donar a conèixer el patrimoni històric i cultural iber de Tivissa.

La Ciutat Ibèrica del Castellet de Banyoles és especialment rellevant perquè és una de les més importats de Catalunya i la més gran del món Ilercavó. Amb aproximadament 4.2 hactàrees i situat a 6km de la població de Tivissa, està situat en un punt estratègic de control sobre el riu Ebre. Conforma una península emmurallada amb dues magnífiques torres de defensa pentagonals a l’entrada, els fonaments d’un bon conjunt d’habitatges i un tallat natural que domina el riu Ebre amb una vista espectacular sobre el riu, les seves illes i els Ports.

A més, en aquest jaciment va ser trobat l’anomenat Tresor de Tivissa, aquest conjunt representa un autèntic tresor de la cultura ibèrica. Datat en els segles IV-III aC, va ser descobert l’any 1927. Està format per 17 peces de plata i de plata daurada. La majoria són elements de vaixella de luxe destinada a celebracions rituals que s’acompanyen de dues joies: un collaret i un espectacular braçalet amb forma d’espiral que presenta dos extrems acabats en cap de serp.

Amb l'activitat ILERCAVONIA EN JOC i TALLER DE MONEDA descobrirem de forma gamificada aquesta cultura i acabarem fent-nos les nostres pròpies monedes ibèriques.