Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

Mirant els estels, la Júpiter

Concerts, Music

  • Mirant  els estels, la Júpiter

City: Terrassa

Place: Auditori Municipal de Terrassa

From Sunday 21 November 2021, 18:00 h to 20:00 h

See description of the event
Sun 21 Nov
18:00 h
Finished
Diumenge 21 de novembre del 2021, 18’00 Mirant els estels, la Júpiter Orquestra de Cambra Terrassa 48 (OCT48) Quim Térmens, concertino,... Read more

Diumenge 21 de novembre del 2021, 18’00

Mirant els estels, la Júpiter

Orquestra de Cambra Terrassa 48 (OCT48)

Quim Térmens, concertino, director

Programa

Simfonia núm 8 W.Herschel

Adagio (del quartet op 59 núm 1) L.v.Beethoven

Simfonia núm 41 (Júpiter) W.A.Mozart

(adaptació a cordes de P.Lichtenthal)

L’astronomia i la música comparteixen una llarga història. I potser una de les primeres persones a exposar aquesta unió va ser Pitàgores explorant la idea de la música de les esferes.

Una de les relacions més sorprenents és la de W.Herschel, que començà com a músic i que la seva gran passió per l’astronomia el portà a passar a la història com el descobridor d’Urà. I diuen que observant els estels i pensant amb la música de les esferes és com L.v.Beethoven es va inspirar per escriure la meravella de l’Adagio del seu quartet op 59. Aquesta recerca de l’harmonia i proporcions matemàtiques perfectes té un dels seus punts culminants en l'última de les simfonies de W.A.Mozart: la Júpiter, que us oferim en l’arranjament per a cordes escrit per P.Lichtemthal.

Preu: 12€