Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

Patrons, de Teresa Sànchez / La Gunter

Cultural, Theater

  • Patrons, de Teresa Sànchez / La Gunter
  • Patrons, de Teresa Sànchez / La Gunter

City: Terrassa

Place: Sala d'Actes d'Amics de les Arts

From Sunday 19 February 2023, 18:00 h to 19:30 h

See description of the event
Un espectacle sobre les modistes i l’adaptació del cos de la dona al model d’una època.El material objectual i emocional d’un taller... Read more

Un espectacle sobre les modistes i l’adaptació del cos de la dona al model d’una època.


El material objectual i emocional d’un taller de confecció em serveix per a bellugar-me teatralment dins un món de punts fluixos, traus, bastes i repunts. Com si confeccionés un vestit fent-ne aflorar el patró.


Dic “patrons” i em venen al cap tres conceptes. Per una banda, els PATRONS de costura que serveixen per traspassar unes mides i uns volums a paper per poder-ne fer un model, marcar-lo a la tela i retallar-lo. Em refereixo també als PATRONS socials que imposaven unes determinades conductes a les dones. Unes dones que veien com la moda, a través de les revistes i la televisió, els oferia la possibilitat de canviar, de ser autònomes, independents, lliures per ensenyar el seu cos, per deixar d’anar dins d’uns models que definien la silueta i, evidentment, el comportament que s’esperava d’elles. I aquest nou concepte de dona lliure i independent xocava contra uns altres tipus de PATRONS: els que socialment donaven a l’home (pare, germà, cap, marit, fill) el poder de decidir.

Fitxa artística:

Creació, direcció i interpretació: Teresa Sànchez

Assessorament manipulació d’objectes, espai sonor i espai escènic: Jordi Palet

Figurins: Clàudia Vilà

Construcció escenografia: Miquel Ruiz

Tècnica: Marina Utset

Enregistrament video: Marc Castellet

Disseny Cartell: Noemí Rosell

Imatge Cartell: Joana Biarnés (cedida per Archivo Joana Biarnés)


Teresa Sànchez/ La Gunter