Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

Visita guiada a la casa Torres Amat i Centre d'interpretació

Cultural

  • Visita guiada a la casa Torres Amat i Centre d'interpretació
  • Visita guiada a la casa Torres Amat i Centre d'interpretació
  • Visita guiada a la casa Torres Amat i Centre d'interpretació

City: Sallent

Place: Carrer Pelatera, 2-6, 08650 Sallent, Barcelona

Start: Saturday 16 March 2024, 11:00 h

See description of the event
La fàbrica de Cal Torres, situada al costat del riu Llobregat, és l’origen de la revolució industrial a la península ibèrica. Actualment,... Read more

La fàbrica de Cal Torres, situada al costat del riu Llobregat, és l’origen de la revolució industrial a la península ibèrica. Actualment, s'ha restaurat, adequat i museïtzat l'espai que ocupen la turbina i l'antiga fàbrica, als baixos de la casa Torres Amat.

Seguidament, es puja a la planta noble de la família. Les seves luxoses sales són un exemple excel·lent per copsar el poder de la burgesia catalana. Entre els seus membres més destacats figura el bisbe Torres Amat (1772-1847), religiós, bisbe reformador, hereu de les idees i la cultura del segle XVIII i amb una vida plena de contrastos.

La visita a la Casa Torres Amat permet descobrir l’apassionant història d’aquesta nissaga sallentina i el seu llegat patrimonial testimoni d’un ric passat industrial. Va ser adquirida per la Diputació de Barcelona el 1981, juntament amb mobles, objectes d’art i ornaments i objectes litúrgics que van pertànyer al bisbe Torres i a la seva família.

- Durada aproximada: 1'15h

- Accés: Es pot aparcar al pont de la Concòrdia o a algun dels pàrquings de vora el riu i arribar a peu fins al Carrer Pelatera, a tocar del riu. Allí hi ha el centre d'interpretació, per on s'inicia la visita. També es pot arribar amb autocar amb la línia d'Alsa.

Més informació a Sallent Turisme