Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

Viva Belgrado+Ànteros a Terrassa

Concerts, Music

  • Viva Belgrado+Ànteros a Terrassa
  • Viva Belgrado+Ànteros a Terrassa

City: Terrassa

Place: Nova Jazz Cava | passatge de Tete Montuliu, 24

From Sunday 9 May 2021, 20:00 h to Monday 10 May 2021, 15:00 h

See description of the event
Sun 9 May
20:00 h
Finished
Diumenge 9 de maig de 2021 a les 20 h. Nova Jazz CavaVIVA BELGRADO + ÀNTEROSTaquilla 15€ / Anticipada 12€VIVA BELGRADODesprés modifica... Read more

Diumenge 9 de maig de 2021 a les 20 h. Nova Jazz Cava

VIVA BELGRADO + ÀNTEROS
Taquilla 15€ / Anticipada 12€

VIVA BELGRADO
Després modifica 2 singles ( "La Cima" i el polèmic "Guillotinas") a la tardor de 2017, Viva Belgrado van compaginar dates per la península, festivals i gires per UK, Japó i Amèrica Central, amb la composició d'aquest nou disc. Entremig, una petita reestructuració interna, amb canvi de bateria inclòs (al setembre de 2017 Álvaro Mèrida substitueix a Álvaro Moreno), i un enregistrament frustrat a mitjans 2018 que va suposar una petita aturada en la seva agitada activitat, pràcticament imparable des de l'edició de "L'Hivern" (2013).
"Flores, Carne" (Walking is Still Honest, 2014) i "Ulisses" (Aloud, 2016) van despertar una inusitada expectació entre el públic amb aquesta particular barreja d'estils que han portat a Viva Belgrado a tenir un so propi i reconeixible a primera escolta. Transiten descarats entre el screamo i el post-rock, sense perdre de vista sons contemporanis (a "Guillotinas" l'electrònica i el trap estaven presents) i sempre vestits amb unes lletres captivadores que el públic fa seves des de primera escolta.
Més de 30 països visitats, més de 250 concerts i més de 35.000 km recorreguts majoritàriament en furgoneta formen part del passaport musical d'una banda basada en la humilitat, el treball fet amb cura cuidant cada detall, el reconeixement als llocs de món que políticament lluiten pels seus mateixos ideals (feminisme, igualtat, respecte als animals), i que musicalment els ha permès portar el seu impactant directe a escenaris com el del Primavera Sound (Barcelona), Resurrection Festival (Viveiro), Download Festival (Madrid), ArcTanGent (UK, Bristol). A més, com a cirereta del pastís, 'Bellavista' ha estat ressenyat com a disc de l'any en prestigiosos mitjans com Mondo Sonoro i Rock Zone, o nominat també als Premis Ruido 2020.

ÀNTEROS
Sembla ser que Ànteros va començar un a mica com a broma i ja sabem que a les bromes ningú se les pren massa seriosament.
5 amics ajuntats per passar-ho bé i gaudir de gustos comuns, poques pretensions i moltes rialles a la furgoneta. Entre mig d'altres projectes, ex-projectes de renom i fins al que aprenia a tocar el seu instrument en aquells moments, Ànteros van agrupar 5 cançons sota el nom de "Lunas" que, després d'un any i un petit canvi de formació, va acabar derivant en "Cuerpos Celestes", el seu primer disc llarg per al qual van regravar els temes de l'EP i van afegir altres que complementaven un encertat treball i que els va servir per tocar en festivals com el Resurrection Fest, AMFest o girar per tot Europa, acabant amb un històric Sold Out a Barcelona.
Després d'esgotar 3 edicions diferents en vinil en les seves respectives edicions europees, i un temps de descans per compondre, la seva esperada tornada es diu "... y en paz la oscuridad" (Aloud Music, 2020), i podem afirmar que la broma, si alguna vegada ho va ser, s'ha acabat.
Gravat entre Galícia i Barcelona en plena pandèmia a les ordres de Carles Santos i Jorge Mur, el segon treball de Ànteros es mostra imparable des de l'inici, liderat pel joc de veus que Endika Pikabea i Rubén Martínez han desenvolupat i que juga a el contrast entre els crits i la melodia, entre la foscor i la llum, entre l'estrip, la ferida i la curació.
A les lletres inspirades i gairebé agòniques, se suma l'increïble treball instrumental on Ànteros demostra múscul i fregant la perfecció, permetent fer-se amb els seus referents internacionals i amb un so a l'altura de molt poques bandes. Estem parlant, sens dubte, d'una de les produccions de post-hardcore / screamo més impressionants que s'editarà a Europa durant aquest any.
Ànteros mai van deixar de passar-ho bé però ara s'han posat seriosos. "... y en paz la oscuridad " és un treball impactant i necessari en un any terrorífic, un treball que ens permet buscar esperança en el lloc més fosc en el qual hàgim estat mai.
“No hay vuelta atrás
Todo arderá
Vuelca el fuego contra el planeta entero”