Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

El Club Oblidat. Barcelona Lyceum Club, de Les Fugitives

Teatro

  • El Club Oblidat. Barcelona Lyceum Club, de Les Fugitives

Ciudad: Móra d'Ebre

Lugar: Teatre La Llanterna

De viernes 2 junio 2023, 22:30 h a 23:30 h

Ver descripción del evento
vie. 2 jun.
22:30 h
Finalizado
Després de la creació del primer Lyceum Club femení de Londres fundat el 1904, els clubs femenins s’escampen per les principals ciutats... Leer más

Després de la creació del primer Lyceum Club femení de Londres fundat el 1904, els clubs femenins s’escampen per les principals ciutats europees. A Madrid hi arriba el 1926 i a Barcelona el 1931. Sí, a Barcelona també hi va haver un Lyceum Club femení. I és que per molt que ens volen fer creure que les dones no hem fet més que envejar-nos i evitar-nos, la veritable realitat és que les intel·lectuals del nostre país, no només estaven en contacte, sinó que es van unir per crear un espai cultural obert a totes les dones. 

Un espai de llibertat, cultura i sororitat, que amb l’arribada de la guerra es va desfer i durant el franquisme es va oblidar. Avui creiem just i necessari donar a conèixer la seva història. Els ho devem a elles. Ens ho devem a nosaltres. 

A partir de la investigació de M. Àngels Cabré, textos de Carme Montoriol, Aurora Bertrana, Maria Carratalà i altres.