Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

El Club Oblidat. Barcelona Lyceum Club, de Les Fugitives

Theater

  • El Club Oblidat. Barcelona Lyceum Club, de Les Fugitives

City: Móra d'Ebre

Place: Teatre La Llanterna

From Friday 2 June 2023, 22:30 h to 23:30 h

See description of the event
Fri 2 Jun
22:30 h
Finished
Després de la creació del primer Lyceum Club femení de Londres fundat el 1904, els clubs femenins s’escampen per les principals ciutats... Read more

Després de la creació del primer Lyceum Club femení de Londres fundat el 1904, els clubs femenins s’escampen per les principals ciutats europees. A Madrid hi arriba el 1926 i a Barcelona el 1931. Sí, a Barcelona també hi va haver un Lyceum Club femení. I és que per molt que ens volen fer creure que les dones no hem fet més que envejar-nos i evitar-nos, la veritable realitat és que les intel·lectuals del nostre país, no només estaven en contacte, sinó que es van unir per crear un espai cultural obert a totes les dones. 

Un espai de llibertat, cultura i sororitat, que amb l’arribada de la guerra es va desfer i durant el franquisme es va oblidar. Avui creiem just i necessari donar a conèixer la seva història. Els ho devem a elles. Ens ho devem a nosaltres. 

A partir de la investigació de M. Àngels Cabré, textos de Carme Montoriol, Aurora Bertrana, Maria Carratalà i altres.