Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

FAACCC - Reinvencions perverses de l’escola - Reformisme pedagògic progressista i robotització gradual de la societat

Culturales

  • FAACCC - Reinvencions perverses de l’escola - Reformisme pedagògic progressista i robotització gradual de la societat

Ciudad: Barcelona

Lugar: Fabra i Coats

De sábado 15 mayo 2021, 17:00 h a 19:00 h

Ver descripción del evento
sáb. 15 may.
17:00 h
Finalizado
Reinvencions perverses de l’escola - Reformisme pedagògic progressista i robotització gradual de la societat Conversatori amb Pedro... Leer más
Reinvencions perverses de l’escola - Reformisme pedagògic progressista i robotització gradual de la societat
Conversatori amb Pedro García Olivo

Per escapar a la infàmia dels seus orígens, que la feien assemblar massa als Centres Penals, a la Caserna, a l'Hospital i a la Fàbrica, l'Escola va iniciar un procés de "reforma" didàctic-institucional que sempre va ser engalanat amb els atributs del "progressisme" i de la "llibertat". Ja coneixem les baules d'aquesta "escala a l'infern" de l'autocoerció estudiantil: Escoles Noves (Dewey, Montessori, Pestalozzi, Ferrière, Decroly, ...), Escoles Actives (Freinet, Piaget, Freire, ...), Escoles Modernes (amb Ferrer i Guàrdia al front), Escoles Lliures i altres projectes anti autoritaris (Summerhill, Paideia, la "pedagogia institucional" de Lobrot, Oury i Vásquez, centres no-directius inspirats en la psicoteràpia de Rogers, ...). Pretenem explorar el caràcter "pervers" d'aquesta reinvenció constant de l'Escola, a punt de desembocar en la paradoxa d'una contribució substantiva a la robotització integral de la societat que se serveix, però, cínicament, del llenguatge de la “llibertat”, “dels drets de l'estudiant”, de “la participació dels alumnes en el govern dels centres” i, fins i tot, de l’ “autogestió educativa”.