Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

FAACCC - Reinvencions perverses de l’escola - Reformisme pedagògic progressista i robotització gradual de la societat

Culturals

  • FAACCC - Reinvencions perverses de l’escola - Reformisme pedagògic progressista i robotització gradual de la societat

Ciutat: Barcelona

Lloc: Fabra i Coats

De dissabte 15 de maig 2021, 17:00 h a 19:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
ds. 15 de maig
17:00 h
Finalitzat
Reinvencions perverses de l’escola - Reformisme pedagògic progressista i robotització gradual de la societat Conversatori amb Pedro... Llegir més
Reinvencions perverses de l’escola - Reformisme pedagògic progressista i robotització gradual de la societat
Conversatori amb Pedro García Olivo

Per escapar a la infàmia dels seus orígens, que la feien assemblar massa als Centres Penals, a la Caserna, a l'Hospital i a la Fàbrica, l'Escola va iniciar un procés de "reforma" didàctic-institucional que sempre va ser engalanat amb els atributs del "progressisme" i de la "llibertat". Ja coneixem les baules d'aquesta "escala a l'infern" de l'autocoerció estudiantil: Escoles Noves (Dewey, Montessori, Pestalozzi, Ferrière, Decroly, ...), Escoles Actives (Freinet, Piaget, Freire, ...), Escoles Modernes (amb Ferrer i Guàrdia al front), Escoles Lliures i altres projectes anti autoritaris (Summerhill, Paideia, la "pedagogia institucional" de Lobrot, Oury i Vásquez, centres no-directius inspirats en la psicoteràpia de Rogers, ...). Pretenem explorar el caràcter "pervers" d'aquesta reinvenció constant de l'Escola, a punt de desembocar en la paradoxa d'una contribució substantiva a la robotització integral de la societat que se serveix, però, cínicament, del llenguatge de la “llibertat”, “dels drets de l'estudiant”, de “la participació dels alumnes en el govern dels centres” i, fins i tot, de l’ “autogestió educativa”.