Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

¿Qué les pasó a las abejas? Cinema a la fresca amb valors a Ribes de Freser

Cine

  • ¿Qué les pasó a las abejas? Cinema a la fresca amb valors a Ribes de Freser
  • ¿Qué les pasó a las abejas? Cinema a la fresca amb valors a Ribes de Freser

Ciudad: Ribes de Freser

Lugar: Plaça del mercat

De sábado 11 septiembre 2021, 21:30 h a 23:30 h

Ver descripción del evento
sáb. 11 sept.
21:30 h
Finalizado
CINEMA AMB VALORSProjecció + cinefòrum.  Videocinefòrum amb Adriana Otero, directora, des de Mèxic, i Joaquim Roqué, director del TGFF L’agricultura... Leer más

CINEMA AMB VALORS

Projecció + cinefòrum. 

 

Videocinefòrum amb Adriana Otero, directora, des de Mèxic, i Joaquim Roqué, director del TGFF

 

L’agricultura industrialitzada i transgènica és una amenaça pels ecosistemes de tot el món. Les comunitats maies de Mèxic s’enfronten a multinacionals per defensar les abelles i la seva biodiversitat. 


¿Qué les pasó a las abejas?

Documentari. VOE i Llengua maia; 67 mins. Mèxic. Adriana Otero, Robin Canul; 2019; Espanya.

“Nosotros somos mayas, pero necesitamos que nos vean como personas”, diu un dels indígenes implicats en la defensa del territoir de Hopelchén, Campeche, davat la violenta inserció d’empresas com Monsanto en els seus territoris. ¿Qué les pasó a las abejas? desemmascara els privilegis de les empreses multinacionals i mostra els efectes del capitalisme en les estructures socials i ecològiques de les comunitats indígenes a Mèxic. El problema comemça l’any 2012, quan milions d’abelles van morir a causa dels pesticides i herbicides usats en la sembra de soja transgènica a en Campeche, per part de la companyia Monsanto, pionera en la modificació genètica de cèl·lules vegetals. Les comunitats maies, consients dels efectes que tenen la mort d’aquests insectes al medi ambient i en la preservació de la diversitat van fer front a les autoritats i comunitats menonites veïnes per aturar la sembra de llabors transgèniques als seus territoris.