Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Els sons del Diable-OCT48

Concerts

  • Els sons del Diable-OCT48

Ciutat: Terrassa

Lloc: Auditori Municipal de Terrassa

De diumenge 25 d’abril 2021, 18:00 h a 20:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dg. 25 d’abr.
18:00 h
Finalitzat
 Els Sons del DiableUn so ple de llegenda i que ens fa restar expectants Diumenge 25 d’abril del 2021, 18’00, Auditori Municipal... Llegir més

 Els Sons del Diable

Un so ple de llegenda i que ens fa restar expectants

Diumenge 25 d’abril del 2021, 18’00, Auditori Municipal de Terrassa

En el món musical es parla del so del diable o "diabolus in musica" per referir-se a la sonoritat que es produeix entre dues notes a distància de tres tons: el tritó. Una sonoritat que produeix un efecte de tensió a qui l’escolta.

Durant anys aquesta tensió sonora va ser prohibida  per uns cànons musicals que només tenien la finalitat de la bellesa, amb l’afegit de la llegenda, certa o no, que el  so produït per aquest interval feia de crida a la presència del diable. Però quan la música es va deslligar de la religió, aquest interval va esdevenir un recurs expressiu per mostrar la llibertat en les emocions o moments de tensió emocional, en els quals s'han anat repartint en partitures que mostren des de  històries on apareix el diable fins bandes sonores de cinema o les bases del heavy metal.

 I com a història la vida del compositor Pavel Hass, tancat en un camp t’extermini nazi. Un infern real, terrenal i provocat per l’ésser humà on ell continuava escrivint música fins que un veritable diable, anomenat Mengele, el condemnà al seu final.

  Tristan i Isolde (preludi) R. Wagner

  Simfonia La Casa del Diavolo L. Boccherini

  Estudi per cordes P. Hass

  Danse Macabre C. Saint Saens

  Diavolo Suite J. Hendrix – F. Dompierre – Rolling Stones