Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

Els sons del Diable-OCT48

Concerts

  • Els sons del Diable-OCT48

City: Terrassa

Place: Auditori Municipal de Terrassa

From Sunday 25 April 2021, 18:00 h to 20:00 h

See description of the event
Sun 25 Apr
18:00 h
Finished
 Els Sons del DiableUn so ple de llegenda i que ens fa restar expectants Diumenge 25 d’abril del 2021, 18’00, Auditori Municipal... Read more

 Els Sons del Diable

Un so ple de llegenda i que ens fa restar expectants

Diumenge 25 d’abril del 2021, 18’00, Auditori Municipal de Terrassa

En el món musical es parla del so del diable o "diabolus in musica" per referir-se a la sonoritat que es produeix entre dues notes a distància de tres tons: el tritó. Una sonoritat que produeix un efecte de tensió a qui l’escolta.

Durant anys aquesta tensió sonora va ser prohibida  per uns cànons musicals que només tenien la finalitat de la bellesa, amb l’afegit de la llegenda, certa o no, que el  so produït per aquest interval feia de crida a la presència del diable. Però quan la música es va deslligar de la religió, aquest interval va esdevenir un recurs expressiu per mostrar la llibertat en les emocions o moments de tensió emocional, en els quals s'han anat repartint en partitures que mostren des de  històries on apareix el diable fins bandes sonores de cinema o les bases del heavy metal.

 I com a història la vida del compositor Pavel Hass, tancat en un camp t’extermini nazi. Un infern real, terrenal i provocat per l’ésser humà on ell continuava escrivint música fins que un veritable diable, anomenat Mengele, el condemnà al seu final.

  Tristan i Isolde (preludi) R. Wagner

  Simfonia La Casa del Diavolo L. Boccherini

  Estudi per cordes P. Hass

  Danse Macabre C. Saint Saens

  Diavolo Suite J. Hendrix – F. Dompierre – Rolling Stones