Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

Jardins d’Euterpe | Coral Escriny i Esbart Manresà de l’ACB

Music

  • Jardins d’Euterpe | Coral Escriny i Esbart Manresà de l’ACB

City: Montmeló

Place: Sala Polivalent de Montmeló

From Sunday 26 May 2024, 18:00 h to 19:00 h

See description of the event
UN HOMENATGE A JOSEP ANSELM CLAVÉ AMB LA CORAL ESCRINY I L’ESBART MANRESÀ Un dels entreteniments que es va posar de moda a la Barcelona... Read more

UN HOMENATGE A JOSEP ANSELM CLAVÉ AMB LA CORAL ESCRINY I L’ESBART MANRESÀ

Un dels entreteniments que es va posar de moda a la Barcelona de mitjan segle XIX van ser els balls corejats que promovia Josep Anselm Clavé en una zona fora muralles, coneguda per jardins d’Euterpe. S’hi ballaven els ritmes que triomfaven en aquella època: vals, polca, schottisch, redowa, americana, rigodon… interpretats per cors d’homes i acompanyats per orquestra o banda.

Més enllà de l’aspecte lúdic, rere aquests balls hi havia les fortes conviccions d’Anselm Clavé, que va ser capaç de crear del no-res un moviment en favor de la dignificació del treball, del foment de l’associacionisme i de l’alfabetització dels obrers.

Amb la col·laboració de l'Escola de Música de Montmeló.

Les entrades per a persones amb mobilitat reduïda i acompanyants s'han de reservar fent un correu a [email protected] o trucant al telèfon 935721033.